SUA cer Canadei să folosească ‘puterile federale’ pentru a ridica blocajele ridicate la frontiera dintre cele două ţări

Publicat:

Statele Unite cer Canadei să folosească “puterile federale” pentru a ridica blocajele ridicate la frontiera dintre cele două ţări de convoaiele de camioane care protestează împotriva măsurilor sanitare, au făcut cunoscut joi responsabili de la Casa Albă, notează AFP, potrivit agerpres.

Administraţia SUA a oferit “sprijin deplin şi complet” Ministrului canadian al securităţii Interne, au precizat aceştia.


Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

Casa Albă a făcut cunoscut că mai mulţi miniştri şi înalţi consilieri americani (Securitate Internă, Transporturi) sunt în contact regulat cu omologii lor canadieni şi a asigurat că administraţia Biden este “mobilizată non-stop pentru a pune capăt rapid” unei crize care loveşte industria americană.

Preşedintele Joe Biden este informat în mod regulat, potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, Casa Albă a informat că a fost avertizată despre organizarea unui “convoi al libertăţii” la Washington, la începutul lunii martie, şi a adăugat că “va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acest convoi nu va perturba comerţul sau transporturile şi nu va afecta munca guvernului federal, a forţelor de ordine şi de salvare”.

“În prezent, nu avem informaţii potrivit cărora indivizii mobilizaţi ar fi implicaţi în vreo activitate care nu ţine” de libertatea de exprimare, aşa cum este protejată de Constituţie, a subliniat, totuşi, Casa Albă.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

Trei artere frontaliere dintre Canada şi Statele Unite sunt acum blocate de manifestanţii care contestă măsurile sanitare.

Mai multe uzine ale producătorilor auto Ford, Stellantis şi Toyota din America de Nord au fost nevoite să închidă temporar sau să funcţioneze la capacitate redusă din cauza blocajelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.