SUA cer extrădarea lui Ovidio Guzman, fiul lui ‘El Chapo’

Publicat:

Statele Unite ale Americii au cerut oficial Mexicului să-l extrădeze pe fiul traficantului de droguri Joaquin “El Chapo” Guzman, Ovidio Guzman, arestat la începutul acestui an, au indicat luni surse din guvernul mexican citate de AFP, potrivit agerpres.

Ambasada SUA a prezentat Ministerului de Externe şi parchetului general un dosar în care sunt prezentate detaliat acuzaţiile împotriva lui Ovidio Guzman, acuzat că este unul din liderii cartelului Sinaloa, a menţionat o sursă guvernamentală care a dorit să i se păstreze anonimatul.


Citeşte şi: Lukașenko ştie care-i ‘scopul Occidentului’: UNIREA R. Moldova cu România! – Black News

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost arestat pe 5 ianuarie la Culiacan, în cadrul unei operaţiuni care a provocat moartea a 10 militari şi 19 presupuşi delincvenţi.

Autorităţile şi experţii consideră că Ovidio Guzman a preluat conducerea cartelului, împreună cu cei trei fraţi ai săi, după arestarea tatălui lor.

Acesta din urmă ispăşeşte o pedeapsă de închisoare pe viaţă într-o închisoare din Colorado, SUA, fiind condamnat în 2019 de un tribunal din Brooklyn pentru trafic de droguri şi spălare de bani. În ianuarie, după arestarea fiului său, “El Chapo” (65 de ani) a lansat prin intermediul unuia dintre avocaţii săi un apel la ajutor către Mexic cu privire la “chinul psihologic” la care pretinde că este supus în penitenciarul din Statele Unite, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador afirmând atunci că va analiza cererea de repatriere.

După arestarea lui Ovidio Guzman, un judecător mexican a dat termen până pe 5 martie ca SUA să prezinte o cerere de extrădare.

Guvernul american cere extrădarea acestuia şi a unuia dintre fraţii săi pentru presupusa lor responsabilitate în exportul de cocaină, metamfetamină şi cannabis.

Citeşte şi: Sintagma ‘limba moldovenească’ ar putea fi înlocuită cu ‘limba română’ în Constituţia Republicii Moldova

Washingtonul a oferit cinci milioane de dolari recompensă pentru fiecare dintre fraţii Guzman.

Mexicul îl acuză pe rândul său pe Ovidio Guzman de delict contra sănătăţii şi port ilegal de arme de foc, iar justiţia mexicană a iniţiat împotriva sa anchete pentru apartenenţă la delincvenţa organizată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.