X

SUA cer Libanului să-i împiedice pe militanţii grupării Hezbollah să lanseze rachete asupra Israelului

SUA au cerut vineri Libanului să-i împiedice pe militanţii grupării Hezbollah să lanseze rachete asupra Israelului, în timp ce se amplifică tensiunea în regiunea disputată Înălţimile Golan ocupată de statul evreu, relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Facem apel la guvernul libanez să prevină rapid astfel de atacuri şi să preia controlul asupra regiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, Ned Price, într-un comunicat. “Încurajăm cu tărie toate eforturile pentru a menţine calmul”, a adăugat el.

Citește și : Italia ÎNĂSPREŞTE regulile covid pentru profesori şi pentru călătoriile cu trenul

Peste zece rachete au fost lansate vineri dinspre Liban către Înălţimile Golan ocupate de Israel, ceea ce a declanşat alarma antiaeriană în mai multe localităţi israeliene, acesta fiind al doilea incident de acest tip în regiune în numai două zile.

Mişcarea libaneză Hezbollah a declarat vineri că a tras zeci de rachete asupra teritoriilor din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca represalii la loviturile aeriene israeliene din sudul Libanului.

Citește și : Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare

Tags: HezbollahInaltimile GolanLibanracheteSUA
Categorii: Sinteze