X

SUA cer o anchetă transparentă după ultimul bombardament din Yemen

Statele Unite au cerut joi coaliţiei militare conduse de Arabia Saudită să efectueze o anchetă “transparentă” după lovitura aeriană care a făcut opt morţi, inclusiv cinci copii, în apropierea unui spital din Yemen, informează France Presse, potrivit agerpres.

Potrivit ONG-ului Save the Children, o rachetă a lovit marţi o benzinărie lângă intrarea în spitalul din Ritaf, la circa o sută de kilometri de Saana, în nord-vestul ţării.

Citește și: American Airlines își suspendă zborurile spre Venezuela

O veste “tragică”, a reacţionat Robert Palladino, purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, menţionând că “Statele Unite cer o anchetă transparentă”.

“Vom continua sa cerem tuturor părţilor sa ia măsurile adecvate pentru a reduce riscul victimelor civile”, a declarat el reporterilor.

Arabia Saudită se bucură de sprijin logistic şi diplomatic din partea Statelor Unite în lupta sa împotriva rebelilor houthi – susţinuţi de Iran – în Yemen.

Citește și: Alegeri în Ucraina: Generația MAIDAN, între eșecuri, dezamăgiri și perseverență

Dar după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în octombrie 2018 de către un comando de la Riad, Senatul SUA i-a cerut lui Donald Trump să retragă trupele americane care sprijină coaliţia saudită în acest conflict.

Războiul din Yemen a făcut peste 10.000 de morţi din martie 2015, majoritatea civili, şi a provocat cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU.

Tags: Arabia sauditabombardamentRitafRobert PalladinosaanaSave the ChildrenspitalSUAYemen
Categorii: Știrile zilei