SUA: Ceremonie funerară la Catedrala din Washington în memoria lui John McCain

Publicat:

Trei foşti preşedinţi ai SUA, Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton, membri ai Congresului, actuali şi foşti lideri mondiali, i-au adus un ultim omagiu, sâmbătă, la Catedrala din Washington, în cadrul unei ceremonii care a durat peste două ore, relatează AP, potrivit news.ro .

George W. Bush şi Barack Obama, care în urmă cu mai mulţi ani au pus capăt ambiţiilor prezidenţiale ale lui John McCain – în primarele republicane din 2000, iar apoi în alegerile din 2008, au spus, la funeraliile fostului lor contracandidat, că senatorul i-a făcut să fie preşedinţi mai buni.


Citește și : Coreea de Nord pregătește o paradă militară restrânsă în data de 9 septembrie

“John McCain ne-a făcut să fim preşedinţi mai buni, la fel cum a făcut senatul mai bun, la fel cum a făcut ţara mai bună”, a spus Obama, omagiindu-l pe McCain la catedrala din Washington.

“M-a făcut să fiu mai bun”, a afirmat şi George W. Bush, vorbind despre prietenia sa cu McCain.

Fiica lui John McCain, Meghan, a făcut o trimitere în discursul său la Donald Trump, fără să îi pronunţe numele. Actualul preşedinte al SUA nu a fost invitat la ceremonie.

“Ne-am adunat aici ca să plângem trecerea în nefiinţă a măreţiei americane, cea reală, nu retorica ieftină a unor bărbaţi care nu se vor apropia niciodată de nivelul de sacrificiu pe care el l-a oferit. America lui John McCain nu are nevoie să fie făcută măreaţă din nou, pentru că America a fost mereu măreaţă”, a spus Meghan McCain.

Înmormântarea – în intimitatea familiei – este prevăzută duminică, la Cimitirul Academiei Navale din Annapolis, în apropiere de capitala federală americană.

Senatorul american John McCain, erou din Vietnam şi fost candidat la preşedinţie, a murit săptămâna trecută, la vârsta de 81 de ani. El a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă, în iulie 2017, şi a fost supus unui tratament medical.

Citește și : Peste 127.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor puternice

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008.

McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale Efect neaşteptat al încălzirii globale: Turiştii fug de căldura...

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală În dimineața zilei de astăzi, pompierii din Chișinău au fost solicitați...

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.