X

SUA : O chelneriţă care a acordat “un ajutor suplimentar” a fost recompensată cu o bursă de studii

O tânără chelneriţă în vârstă de 18 ani din Statele Unite a câştigat aprecieri neaşteptate şi o surpriză după ce a acordat “un ajutor suplimentar” unui bărbat în vârstă, bolnav, care a rugat-o să îi taie mâncarea din farfurie, relatează Xinhua.

Datorită media de socializare, un mic gest al tinerei a devenit viral şi i-a adus aprecieri de la sute de mii de străini, dar şi o bursă la Universitatea Texas Southern din Houston, conform agerpres.

Evoni Williams lucra cu normă întreagă într-un restaurant din La Marque, Texas, pentru a strânge bani ca să-şi continue studiile. Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă pe nume Adrian Charpentier a rugat-o să îi taie şunca deoarece nu avea destulă forţă în mâini din cauza unei afecţiuni. În ciuda faptului că era o dimineaţă aglomerată, iar ea avea mult de muncă, Williams nu a ezitat şi l-a ajutat pe bărbat.

Citește și : Salvini renunţă deocamdată la scoaterea Italiei din UE, dar ‘face praf’ moneda euro

Momentul în care tânăra se apleacă peste tejghea şi mărunţeşte mâncarea din farfuria bărbatului a fost imortalizat de o femeie care stătea în spatele lui Charpentier, pe numele ei Laura Wolf.

Wolf a publicat fotografia pe Facebook şi a scris: “În timp ce toate lucrurile din această lume par atât de negative, sunt recunoscătoare că am asistat, la începutul zilei, la acest gest de bunătate şi de grijă”.

Citește și : Moscova ironizează înlocuirea lui Tillerson : „Tot Rusia este responsabilă?”

“Dacă am putea fi cu toţii ca această chelneriţă şi să ne facem timp să oferim o mână de ajutor…”, a adăugat Laura Wolf la finalul mesajului în care a povestit cele întâmplate, inclusiv faptul că bătrânul era conectat la un tub de oxigen şi respira cu dificultate.

Potrivit media, Wolf nu o cunoştea pe tânăra chelneriţă şi, la rândul ei, Williams nu a ştiut că gestul său a fost imortalizat şi distribuit pe internet.

Micul gest de bunătate a luat proporţii atât pe internet cât şi în afara acestuia. Pe lângă multitudinea de laude din partea internauţilor şi din media americane, tânăra a primit recent o bursă de 16.000 de dolari la Universitatea Texas Southern pentru ca a-şi continua studiile în domeniul managementului afacerilor.

“Am dorit să recompensăm gestul de bunătate al lui Evoni şi să îi dăm de înţeles că faptele bune nu trec neobservate”, a declarat Melinda Spaulding, administrator în cadrul universităţii, citată de CNN.

Tags: BursachelneriţăStatele UnitetexasUniversitatea Texas Southern
Categorii: Știrile zilei