SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

Publicat:

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele Unite cu o infecţie confirmată de gripă aviară înalt patogenă, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de agenţia Xinhua, potrivit stiripesurse.ro.

Departamentul de Sănătate Publică şi Mediu din Colorado a anunţat într-un comunicat că a identificat, în colaborare cu Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi Departamentul de Agricultură din Colorado, un caz uman de infectare cu gripă aviară asociat cu un focar multistatal al virusului la vaci de lapte.


Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md

Comunicatul nu a oferit detalii cu privire la locaţia exactă a bărbatului infectat, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, precizându-se doar că acest caz are legătură cu o fermă de lapte din nord-estul statului Colorado.

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

Potrivit documentului, bărbatul a intrat în contact direct cu vacile infectate şi prezenta simptome uşoare, inclusiv ochi iritaţi.

Departamentul a dat asigurări populaţiei locale că, potrivit experţilor, riscul pentru public este redus, afirmând că “locuitorii din Colorado ar trebui să fie încrezători că statul face tot posibilul pentru a atenua virusul” şi adăugând că “este sigur să beţi lapte pasteurizat şi să mâncaţi produse lactate, carne de vită şi de pasăre manipulate şi gătite corespunzător în Statele Unite”.

Prima persoană testată pozitiv pentru gripa aviară H5N1 înalt patogenă în Statele Unite a fost un lucrător avicol din Colorado, în 2022. Un angajat din sectorul produselor lactate din Texas şi doi din Michigan au contractat virusul în această primăvară. Toate cele patru cazuri au prezentat simptome uşoare.

Gripa aviară, un virus care se răspândeşte, de obicei, în rândul păsărilor sălbatice şi al păsărilor domestice, a făcut saltul la vaci de lapte, în decembrie sau ianuarie, răspândindu-se de atunci la turme din cel puţin 12 state.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.