SUA dau în judecată Facebook pentru DISCRIMINARE

Publicat:

Departamentul de Justiţie din SUA a anunţat joi că a depus plângere împotriva Facebook pentru “discriminare” la angajare, acuzând că a rezervat peste 2.600 de posturi pentru salariaţi străini în detrimentul americanilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Facebook “a creat intenţionat un sistem de angajare care a împiedicat americani calificaţi să aibă o şansă de a afla şi de a se prezenta” la aceste posturi, a scris Departamentul de Justiţie într-un comunicat.


Citește și: Adolf Hitler a fost ales consilier muncipial în Namibia

Conform plângerii, Facebook nu a afişat aceste posturi pe pagina sa de internet şi a refuzat înscrierile online, pentru a le rezerva unor angajaţi deja prezenţi în companie cu o viză temporară şi dornici să obţină cartea verde.

Pentru a obţine aceste faimoase ‘green card’-uri, care oferă un statut de rezident permanent în SUA, trebuie să ai o ofertă de loc de muncă permanent, iar angajatorul trebuie să arate ca nu are un candidat american calificat pentru post.

Pentru a ocoli această obligaţie, Facebook a introdus un proces de recrutare discriminatoriu ‘obişnuit şi generalizat’, conform plângerii.

Între 1 ianuarie 2018 şi 18 septembrie 2019, peste 2.650 de posturi au fost afişate în acest mod. În peste 80% din cazuri, niciun american nu s-a înscris, se mai arată în acest document.

Citește și: Greg Meeks este primul preşedinte de culoare al Comisiei de politică externă din Camera Reprezentanţilor

“Mesajul nostru către angajatori, în special din sectorul tehnologic, este clar: nu puteţi favoriza recrutarea ilegală de salariaţi străini cu viză temporară” în detrimentul americanilor, a comentat Eric Dreiband, responsabil cu drepturi civice în cadrul Departamentului de Justiţie, citat în comunicat.

Administraţia lui Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei unul dintre pilonii politicii sale, a încercat în mai multe rânduri recent să restrângă vizele H1-B, extrem de folosite în sectorului tehnologiilor înalte, însă intenţia sa a fost respinsă în justiţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.