X

SUA: Donald Trump contestă decizia conform căreia nu poate să-şi blocheze detractorii pe Twitter

Ministerul american al Justiţiei şi-a făcut publică intenţia de a înainta apel împotriva unei decizii federale conform căreia Donald Trump nu poate să-şi blocheze detractorii pe Twitter, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Apelul, înregistrat luni la un tribunal din New York, face referinţă la decizia judecătoarei new-york-eze Naomi Reice Buchwal, datată la 23 mai. Această magistrată a estimat că Donald Trump nu are dreptul să-şi împiedice criticii de a se abona la contul său personal de Twitter @realDonaldTrump, urmărit de 52,5 milioane de alte conturi.

Citește și : Giuseppe Conte: Italia vrea un sistem ‘automat’ şi ‘obligatoriu’ de distribuire a solicitanţilor de azil

Posibilitatea de a reacţiona la frecventele postări pe Twitter ale lui Donald Trump, comentându-le, se înscrie în exerciţiul libertăţii de exprimare, protejată de primul amendament al Constituţiei, a dat asigurări Buchwal în verdictul său.

Acest dosar a urmat unei plângeri depuse de Knight Institute, organizaţie de apărare a libertăţii de exprimare de pe lângă Universitatea Columbia, în numele a şapte persoane ‘blocate’ de Trump. Blocarea îi împiedica să vadă postările aproape zilnice pe Twitter ale lui Trump şi să răspundă direct.

Citește și : Americanii boicotează Conferinţa ONU pentru dezarmare

În urma verdictului din 23 mai, aceşti şapte reclamanţi au fost ‘deblocaţi’ de Casa Albă, a anunţat avocatul lor, Jameel Jaffer.

Unul dintre ei este Philip Cohen, profesor de sociologie în statul Maryland, care a fost blocat în iunie 2017, la 15 minute după ce a reacţionat la o postare pe Twitter a preşedintelui, publicând o fotografie cu Trump barată de cuvintele ‘Corupt Incompetent Autoritar’.

Tags: apelCasa AlbaDonald Trumpnew yorkPhilip Cohentwitter
Categorii: Știrile zilei