X

SUA : Donald Trump se contrazice cu privire la demisia lui James Comey

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că nu l-a demis pe James Comey ‘din cauza investigaţiei trucate privind Rusia’, contrazicându-şi astfel declaraţia din 2017 în care susţinea că motivul destituirii directorului FBI a fost tocmai această anchetă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Trump l-a demis pe Comey la 9 mai 2017, în timp ce FBI ancheta presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi posibila complicitate între Moscova şi echipa de campanie a candidatului republican.

Citește și : Turcia : Alegerile anticipate legislative şi prezidenţiale vor avea loc la data de 24 iunie (Erdogan)

Demiterea lui Comey a provocat numirea procurorului special Robert Mueller la conducerea investigaţiei şi o anchetă privind posibila obstrucţionare a justiţiei.

Trump, care a negat orice complicitate cu Moscova, a scris miercuri un mesaj pe Twitter referindu-se la ‘Alunecosul James Comey’ şi afirmând că acesta ‘nu a fost demis din cauza investigaţiei trucate privind Rusia’. Trump nu a făcut alte precizări.

La două zile după demiterea lui Comey, Trump explica astfel această decizie, într-un interviu televizat acordat NBC News: ‘De fapt, când am decis să fac asta, mi-am spus: ştii, chestia asta cu Trump şi Rusia este o poveste inventată. Este o scuză din partea democraţilor pentru că au pierdut o alegere pe care ar fi trebuit s-o câştige’.

Citește și : Siria : O echipă de securitate a ONU, vizată de tiruri în timp ce se afla în recunoaştere la Douma (oficial)

Cele mai recente comentarii ale preşedintelui survin în timp ce James Comey începe un amplu turneu de promovare a cărţii sale ‘A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership’. Cartea este o cronică a scurtului său mandat sub preşedintele Trump, despre care a afirmat că este ‘inapt moral’ pentru această funcţie.

Tags: Donald TrumpFBIjames comeymoscovarusia
Categorii: Știrile zilei