X

SUA : Donald Trump decide ca aprilie 2018 să fie “luna naţională de prevenire şi sensibilizare în privinţa agresiunilor sexuale”

Preşedintele american Donald Trump, el însuşi acuzat de mai multe ori de comportament neadecvat faţă de femei, a decis ca aprilie 2018 să fie “luna naţională de prevenire şi sensibilizare în privinţa agresiunilor sexuale”, a transmis Casa Albă vineri, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Agresiunile sexuale “rămân, în mod tragic, răspândite în societatea noastră, iar delicvenţii scapă prea des de la a fi traşi la răspundere”, se arată într-un comunicat publicat de executivul american.

Citește și : ONU adaugă pe lista neagră firme și nave care au încălcat embargoul impus Coreei de Nord

Anunţul Casei Albe survine la câteva luni după declanşarea mişcării #MeToo, asociată demersurilor unor femei de a denunţa hărţuirile şi agresiunile sexuale.

“Aceste fapte odioase sunt comise la întâmplare: în relaţiile intime, în spaţiile publice şi la locul de muncă”, se mai menţionează în documentul Casei Albe.

“Prea des, totuşi, victimele agresiunilor păstrează tăcerea. Probabil că ele se tem de o răzbunare a agresorului lor, nu au încredere în sistemul judiciar sau au dificultăţi în a confrunta durerea asociată acestei experienţe traumatizante”, se subliniază în comunicat.

“Administraţia mea este angajată în sensibilizarea (opiniei publice) în legătură cu agresiunile sexuale şi în încurajarea victimelor să îi identifice pe agresori pentru ca aceştia să fi traşi la răspundere”, susţine Donald Trump, citat în comunicat.

Douăzeci de femei l-au acuzat public pe Donald Trump însuşi de agresiune sexuală sau de hărţuire. Casa Albă susţine însă că aceste femei mint.

Citește și : Moscova denunță percheziţia unui avion Aeroflot la Londra drept ”ultima provocare” (Maria Zaharova)

Tags: #metooagresiune sexualaCasa AlbaDonald Trumphărţuire
Categorii: Știrile zilei