X

SUA: Donald Trump, invită reprezentanţi ai comunităţii musulmane la Casa Albă, pentru masa de Iftar

Preşedintele american, Donald Trump, va marca miercuri seara Iftarul – masa care este luată în fiecare seară, de către musulmani, după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadan – invitând reprezentanţi ai comunităţii musulmane la Casa Albă, informează AFP, potrivit agerpres.

“Vor fi în jur de 30-40 de invitaţi”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a executivului american, fără alte precizări.

Citește și : CNN: John Bolton a încercat să deraieze negocierile cu Coreea de Nord

În 2017, în timpul primului an în care s-a aflat la putere, Donald Trump nu a organizat un asemenea dineu, contrar unei tradiţii prezidenţiale americane.

Mai multe organizaţii ale musulmanilor din SUA au anunţat deja că nu intenţionează să participe la dineul de miercuri.

Comunitatea musulmană are relaţii tensionate cu Donald Trump, care, la începutul campaniei sale, a propus – spre stupefacţia generală – să închidă temporar accesul musulmanilor în SUA.

Numeroase alte episoade au contribuit la alimentarea acestei tensiuni, printre care declaraţiile lui Donald Trump la adresa primarului musulman al Londrei, Sadiq Khan, pe care l-a acuzat că minimizează ameninţarea teroristă.

Citește și : Instituţiile europene au ajuns la un acord pentru un sistem de alertă prin SMS în caz de atac terorist sau catastrofă

Tags: Casa AlbaDonald TrumpIftarmasamusulmaniRamadanSarah SandersSUA
Categorii: Știrile zilei