X

SUA doresc să-i dea Arabiei Saudite ‘câteva zile în plus’ pentru explicaţii

SUA doresc să-i dea Arabiei Saudite ‘câteva zile în plus’ pentru a oferi explicaţii cu privire la dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat joi şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, citat de AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile saudite s-au angajat să efectueze o ‘anchetă completă şi aprofundată’, a asigurat Pompeo, în finalul unei întrevederi tete-a-tete cu preşedintele Donald Trump în Biroul Oval, la întoarcerea sa dintr-o vizită la Riad, unde s-a întâlnit cu regele şi cu prinţul moştenitor.

Citeşte şi: O elevă de liceu din SUA le oferea colegilor fursecuri SPECIALE, făcute din cenuşă umană

‘I-am spus preşedintelui Trump în această dimineaţă că ar trebui să le dăm câteva zile în plus’ saudiţilor, a afirmat Pompeo, ‘ca să avem şi noi o înţelegere completă a faptelor legate de dispariţia lui Khashoggi’. Aceasta ar permite ‘să luăm decizii asupra modului în care Statele Unite ar trebui să răspundă acestui eveniment’, a adăugat el.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic la adresa Riadului, exilat în SUA şi colaborator al publicaţiei The Washington Post, a dispărut după ce a intrat în consulatul ţării sale din Istanbul la 2 octombrie. Oficiali turci afirmă că el a fost asasinat în mod barbar.

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’

Dispariţia sa a provocat o criză diplomatică şi preşedintele Trump a respins orice decizie până la revenirea lui Mike Pompeo, care s-a deplasat de asemenea şi în Turcia.

‘Avem o relaţie strategică de lungă durată cu Regatul Arabiei Saudite, care continuă să fie un partener important împotriva terorismului’, a declarat joi Pompeo.

Preşedintele Donald Trump a negat miercuri că ar încerca să ‘acopere’ Riadul. ‘Vreau doar să ştiu ce se întâmplă’, a spus el, afirmând că se aşteaptă ca adevărul să iasă la lumină până la sfârşitul săptămânii. 

Tags: Arabia sauditaJamal KhashoggiMike PompeoSUA
Categorii: Știrile zilei