SUA doresc să repatrieze din China rămăşiţe ale soldaţilor săi

Publicat:

Statele Unite vor să-şi consolideze cooperarea militară cu China şi ar dori mai ales să poată repatria rămăşiţele soldaţilor americani ucişi în China în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a afirmat vineri responsabilul pentru zona Asia-Pacific din cadrul Pentagonului, Randall Schriver, citat de AFP, potrivit agerpres.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, care urmează să efectueze săptămâna viitoare un turneu în Asia, prevede să îl întâlnească pe omologul său chinez, generalul Wei Fenghe, în marja unei reuniuni internaţionale la Bangkok, a precizat Randall Schriver.


Citește și : 20 de imigranţi care se îndreptau spre Marea Britanie, interceptaţi în Canalul Mânecii

“Am prefera să avem o relaţie mai cooperantă că China”, a subliniat reprezentantul Pentagonului. Mark Esper “va solicita mai multă cooperare în legătură cu militarii dispăruţi în acţiune, în special în cel de-Al Doilea Război Mondial, un domeniu în care avem o cooperare intermitentă cu chinezii”, a adăugat el.

“Am dori ca aceasta să se situeze la un nivel mai intens”, a insistat oficialul american.

Statele Unite au luptat alături de armata naţionalistă a lui Chiang Kai-shek împotriva Japoniei între 1942 şi 1944 în sudul Chinei în zona cunoscută sub numele “Teatrul de operaţiuni China-Birmania-India”.

Mark Esper va aduce, de asemenea, în discuţie încălcarea sancţiunilor internaţionale împotriva Coreii de Nord atribuite Chinei, a mai spus Randall Schriver.

Statele Unite acuză Beijingul în principal că furnizează petrol regimului de la Phenian, încălcând embargoul la care este supus.

În cursul turneului său, secretarul american al Apărării va mai vizita Coreea de Sud, Filipine şi Vietnam.

Citește și : Ursula von der Leyen asigură că NATO e o instituţie ‘remarcabilă’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene Cunoscuta cântăreaţă Dolly Parton a anunţat că va face o donaţie personală...

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.