X

SUA: Două persoane au murit în urma unei alunecări de teren în Carolina de Nord afectat de furtuna Alberto

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren provocată de apele ieşite din matcă în statul Carolina de Nord afectat de furtuna Alberto, retrogradată la categoria ciclon post-tropical, potrivit anunţului făcut joi de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC), informează Reuters, potrivit agerpres.

Echipele de salvare au găsit trupurile a două victime după ce au fost alertate miercuri că o alunecare de teren a distrus o locuinţă în Boone, Carolina de Nord, în inima Munţilor Blue Ridge, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului pentru situaţii de urgenţă din comitatul Watauga.

Citește și : Comisia Europeană nu comentează decizia CCR în cazul Kovesi

Presa locală a relatat că ploile torenţiale au provocat alunecarea de teren, care a declanşat o explozie cauzată de o acumulare de gaze.

Imaginile postate pe Twitter de către poliţia localităţii Boone înfăţişează resturile unei locuinţe distruse în totalitate.

Alberto a fost retrogradat la categoria de ciclon post-tropical în timp ce se deplasează spre nord-estul statului Michigan, iar ploile torenţiale au scăzut în intensitate, potrivit celei mai recente informări din partea Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite.

Aflat la 30 de kilometri vest sud-vest de Alpena, Michigan, ciclonul provoacă rafale de vânt cu viteza de 45 km/h, potrivit prognozei meteorologice.

Citește și : Trump: Întâlnirile cu Coreea de Nord au fost ‘foarte pozitive’

”Alertele pentru producerea unor viituri rămân în vigoare pentru vestul statelor Carolina, nord-vestul şi vestul Virginiei”, a adăugat NHC.

Tags: Albertoalunecare de terenCarolina de Nord afurtunaNHC
Categorii: Știrile zilei