X

SUA: HFPA anunță că va dona 250.000 de dolari pentru sprijinirea refugiaţilor de la graniţa de sud

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, a anunţat că va dona 250.000 de dolari pentru sprijinirea refugiaţilor de la graniţa de sud a Statelor Unite, potrivit news.ro .

HFPA acordă anual, în cadrul evenimentului Grants Banquet, aproximativ 3 milioane de dolari pentru burse şi granturi. Anul acesta, asociaţia a decis să ofere suma de 250.000 de dolari înainte de gala programată pentru 9 august, pentru că reprezintă o urgenţă, scrie The Hollywood Reporter.

Citește și : Turcia îl menține în arest preventiv pe pastorul american Andrew Brunson, judecat de ”terorism”

Deşi banii HFPA merg de regulă către şcoli de film şi organizaţii nonprofit, grupul a decis anul acesta să susţină şi RAICES şi munca organizaţiei pentru a-i reprezenta pe refugiaţi şi ca familiile să fie reunite la graniţa de sud a SUA.

„Majoritatea am fost imigranţi”, a spus Meher Tatna, preşedintele HFPA, care caracterizează situaţia de la granită „peste puterea de înţelegere”. „Am încercat să stăm departe de politică, dar asta nu a necesitat efort”.

Asociaţia susţine pe tot parcursul anului peste 60 de organizaţii non-profit, în special pe cele care activează în domeniu educaţiei cinematografice şi televiziune, dar face donaţii şi către FilmAid International, International Rescue Committee şi The Kailash Satyarthi Children’s Foundation.

Pentru Tatna, care a venit din India în SUA la vârsta de 20 de ani, criza umanitară de la graniţa cu Mexicul este „devastatoare”.

Citește și : Germania caută o înţelegere cu Trump (Politico)

„Nu am crezut vreodată că atunci când am ajuns în această ţară voi vedea asta”, a mai spus ea.

Prin acest demers, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood s-a alăturat unor staruri ca George şi Amal Clooney, Jimmy Fallon, Chrissy Teigen şi John Legend care au condamnat politica dusă de Donald Trump privind imigraţia şi au făcut donaţii.

Tags: dolariGrants BanquetHFPAHollywoodimigrantirefugiati
Categorii: Știrile zilei