X

SUA îl acuză pe oligarhul rus Oleg Deripaska de încălcarea sancţiunilor penale

Procurorii americani au dezvăluit, joi, acuzaţii de încălcare a sancţiunilor penale împotriva lui Oleg Deripaska, un miliardar rus care se află pe lista neagră a Washingtonului din cauza presupusei implicări a Moscovei în alegerile din 2016 din Statele Unite, relatează Reuters, scrie news.ro

Rechizitoriul depus la tribunalul federal din Manhattan l-a acuzat pe Deripaska de încălcarea sancţiunilor legate de reţinerea a trei femei co-inculpate care au furnizat sau au aranjat o varietate de servicii în beneficiul său.

Citește și : Turcia îşi consolidează prezenţa militară în Ciprul de Nord

Deripaska, în vârstă de 54 de ani, nu a putut fi contactat imediat pentru declaraţii.

Potrivit acuzării, inculpata Olga Shriki a aranjat vânzarea unui studio muzical din California în 2019 pentru suma de 3,1 milioane de dolari în beneficiul lui Deripaska.

În rechizitoriu se mai spune că Shriki şi co-inculpata Natalia Bardakova au aranjat în 2020 ca o altă inculpată, Ekaterina Voronina, să călătorească în Statele Unite din Rusia pentru a naşte copilul lui Deripaska. Ar fi fost aranjată o altă călătorie anul acesta, astfel încât Voronina să poată aduce pe lume al doilea copil al cuplului.

Avocaţii femeilor nu au putut fi identificaţi imediat.

Citește și : Marii aliați ai Rusiei încep să se îndoiască de Putin: escaladarea războiului și anexarea teritoriilor pun Kremlinul în dificultate

Deripaska, fondatorul companiei producătoare de aluminiu Rusal din Moscova, a fost sancţionat în 2018 în timpul administraţiei fostului preşedinte Donald Trump.

Departamentul de Trezorerie al SUA, care aplică sancţiunile, a anunţat la acea vreme că Deripaska a fost inclus pe lista neagră pentru că a acţionat sau a pretins că acţionează în numele Guvernului rus.

Tags: Oleg DeripaskasanctiuniStatele Unitewashington
Categorii: Știrile zilei