X

SUA impun noi restricţii privind accesul Huawei la echipamente americane

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni, noi restricţii privind accesul companiei chineze Huawei la echipamente de telecomunicaţii din Statele Unite, informează agenţia Reuters, scrie mediafax.

Departamentul Comerţului de la Washington a dispus extinderea restricţiilor anunţate în luna mai, care au rolul limitării accesului Huawei la semiconductori produşi sub licenţă americană.

Citește și : Lukaşenko, dispus să-şi transfere prerogativele după adoptarea unei noi Constituţii în cadrul unui referendum

De asemenea, 38 de filiale Huawei din 21 de ţări vor fi introduse pe lista de sancţiuni a SUA, numărul filialelor vizate ajungând astfel la 152, potrivit unor surse guvernamentale de la Washington.

Citește și : Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august

Secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a declarat pentru postul Fox Business că noile măsuri sunt necesare deoarece restricţiile introduse în mai “au permis unele acţiuni evazive”. “Noile reguli arată clar că orice utilizare a softurilor sau a altor echipamente americane este interzisă, necesitând licenţă”, a explicat Wilbur Ross.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.

Tags: Donald TrumpHuaweirestricțiiSUAwashingtonWilbur Ross
Categorii: Știrile zilei