X

SUA impun sancțiuni împotriva a trei oficiali guvernamentali din Nicaragua

Statele Unite au anunțat joi că impun sancțiuni împotriva a trei oficiali guvernamentali din Nicaragua, ca parte a unui pachet de măsuri prin care Washingtonul vrea să pună presiune asupra președintelui Daniel Ortega, pe care îl acuză că încalcă regulile democratice și statul de drept, potrivit mediafax.

Cei trei oficiali vizați sunt Ramon Antonio Avellan Medal, directorul adjunct al Poliției Naționale din Nicaragua, Lumberto Ignacio Campbell Hooker, președintele Consiliului Electoral și Roberto Jose Lopez Gomez, directorul Institutului pentru Securitate Socială din Nicaragua, informează Reuters.

Citește și : Autoritățile turce au arestat 17 străini suspectaţi de legături cu islamiștii

Sancțiunile împotriva celor trei oficiali au fost impuse în baza unei legi care le permite autorităților americane să impună sancțiuni membrilor Guvernului din Nicaragua ca urmare a reprimării violente a protestelor antiguvernamentale și a măsurilor nedemocratice luate de autoritățile din această țară.

Astfel, toate activele deținute de cei trei oficiali în Statele Unite au fost înghețate, iar companiile americane nu vor putea încheia contracte de niciun fel cu aceștia.

„Îi vizăm pe membrii regimului Ortega, care se fac vinovați de corupție și încălcări ale drepturilor omului”, a declarat Justin Muzinich, adjunctul secretarului Trezoreriei Statelor Unite.

Citește și : Cel puţin 48 de morţi în urma inundaţiilor din Kenya

Nicaragua s-a confruntat cu proteste de la începutul anului trecut ca urmare a unui proiect privind diminuarea ajutoarelor sociale. Ulterior, protestatarii au început să solicite demisia președintelui Daniel Ortega, pe care criticii îl acuză că este din ce în ce mai autoritar.

Tags: Daniel OrtegaNicaraguasanctiuniStatele Unitewashington
Categorii: Știrile zilei