X

SUA încearcă să traseze noi linii de demarcaţie (Kremlin)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat “Summitul pentru democraţie” programat de Washington pentru decembrie o încercare a SUA de a trasa noi linii de demarcaţie şi a subliniat că Rusia are o atitudine negativă faţă de acest summit, informează TASS, potrivit agerpres.

“Desigur, avem o atitudine negativă faţă de viitorul summit. El nu este nimic altceva decât o încercare de a trasa noi linii de demarcaţie. Am tot luptat la începutul anilor 1990 ca liniile de demarcaţie să fie reduse şi înlăturate, însă acum SUA preferă să creeze noi linii de demarcaţie şi să împartă ţări în bune, în opinia lor, şi în rele, tot în opinia lor”, a spus Peskov.

Citeşte şi: A stat 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care n-a comis-o – Black News

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, SUA încearcă să le impună altor ţări modul în care văd ei democraţia şi să “privatizeze” acest termen. “Ei încearcă să privatizeze cuvântul ‘democraţie’. Adică, în opinia lor democraţia este doar ceea ce corespunde percepţiei Washingtonului”, a acuzat Peskov.

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări şi teritorii la summitul său virtual dedicat democraţiei din luna decembrie, printre invitaţi numărându-se principalii aliaţi occidentali ai Statelor Unite.

Citeşte şi: Un nou proiect de lege va permite RIDICAREA cetăţeniei britanice fără o notificare prealabilă – Black News

Preşedintele american a fost clar chiar de la sosirea sa la Casa Albă în luna ianuarie: lupta dintre democraţii şi autocraţii, acestea din urmă întruchipate în opinia sa de China şi Rusia, se află în centrul politicii sale externe.

“Summitul pentru democraţie”, un angajament al campaniei sale electorale a cărui primă ediţie va avea loc online pe 9 şi 10 decembrie, urmând ca o întâlnire faţă în faţă să fie organizată în 2022, este una din piesele de rezistenţă ale acestei priorităţi de politică externă. 

Tags: Casa AlbaDmitri PeskovJoe BidenrusiaSUASummitul pentru democraţiewashington
Categorii: Știrile zilei