SUA îndeamnă Rusia să-i găsească pe comanditarii asasinării lui Boris Nemţov

Publicat:

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a îndemnat joi Rusia să-i găsească pe comanditarii asasinării politicianului de opoziţie Boris Nemţov, acum cinci ani, relatează Reuters, scrie agerpres.

Nemţov, unul din cei mai vocali critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal la 27 februarie 2015, pe un pod în apropiere de Kremlin. În 2017, autorităţile ruse au condamnat un bărbat la 20 de ani închisoare în legătură cu această crimă şi pe alţi patru la pedepse între 11 ani şi 19 ani de închisoare, pentru complicitate.


Citește și : Ani grei de temniţă pentru milionarul care a ordonat uciderea lui Jan Kuciak. A dat o ţeapă colosală în Slovacia!

Aliaţi ai opozantului ucis, care au pregătit pentru acest weekend un marş comemorativ la Moscova, au criticat faptul că ancheta nu i-a identificat pe cei care au ordonat crima.

Mai mulţi diplomaţi străini, între care Bart Gorman, însărcinat cu afaceri la ambasada SUA de la Moscova, au depus jerbe joi la locul unde a fost ucis Nemţov.

“Le cerem din nou autorităţilor ruse să-i ancheteze pe cei care au organizat şi ordonat această crimă îngrozitoare”, a transmis pe Twitter purtătoarea de cuvânt a ambasadei americane Rebecca Ross.

Boris Nemţov “continuă să reprezinte o inspiraţie pentru toţi cei care luptă pentru dreptate, democraţie şi un guvern care să răspundă în faţa oamenilor”, a scris Ross.

Săptămâna trecută, şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a cerut Moscovei să ancheteze mai riguros această crimă, notează dpa. Autorităţile ruse au refuzat să facă publice înregistrările camerelor de supraveghere sau să-i interogheze pe martori despre un posibil complot, iar potrivit ziarului rus de opoziţie Novaia Gazeta Ministerul rus de Externe a refuzat să permită accesul OSCE la posibile dovezi, pentru că “respectivele informaţii puteau conţine secrete de stat”.

Citește și : 9 oameni au murit în POTOPUL din Indonezia. Ploile torenţiale NU se opresc!

Într-un interviu acordat dpa în Germania, fiica lui Boris Nemţov, Jana Nemţova (Zhanna Nemtsova), a respins acest argument, insistând că ar trebui examinate înregistrările video de la Kremlin, deşi autorităţile susţin că nu există astfel de înregistrări.

Jana Nemţova (35 de ani) – care după asasinarea tatălui ei s-a mutat ca măsură de precauţie în Germania, unde lucrează la Deutsche Welle şi a creat Fundaţia Boris Nemţov pentru libertate – a subliniat că este evident că a fost vorba de un asasinat politic şi a apreciat că Putin a încurajat un climat politic care a precipitat crima.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.