SUA infirmă reducerea numărul de trupe din Europa de Est pentru a dezamorsa tensiunile cu Rusia

Publicat:

SUA au declarat că nu intenţionează să reducă numărul de trupe din Europa de Est pentru a dezamorsa tensiunile cu Rusia. Înaltul diplomat Antony Blinken a declarat că Rusia promovează o „naraţiune falsă” pentru a justifica desfăşurarea de trupe la graniţa cu Ucraina, potrivit mediafax.

Statele Unite au respins informaţiile potrivit cărora se pregătesc să ofere reducerea numărului de trupe din Europa de Est ca monedă de schimb în cadrul discuţiilor de săptămâna viitoare cu Rusia privind Ucraina.


Citește și : Amenzi usturătoare pentru italienii care nu respectă noile măsuri antiepidemice

Postul american NBC News, citând mai multe surse, a relatat vineri că Washingtonul este pregătit să discute reducerea forţelor americane în Europa de Est ca monedă de schimb pentru ca Rusia să se retragă de la graniţa ucraineană şi din alte părţi ale regiunii.

„De fapt, am fost clari cu Rusia, în mod public şi privat, că, dacă Rusia va invada în continuare Ucraina, ne vom întări partenerii noştri NATO pe flancul estic, faţă de care avem (o) obligaţie sacră ca aliaţi”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Citește și : ‘Oricare ar fi soluţia privind Ucraina, ea trebuie să nu ocolească Europa’

În decembrie, Rusia a prezentat o listă de cerinţe pentru restabilirea relaţiilor cu SUA şi NATO. Aceasta includea încetarea desfăşurărilor NATO pe flancul estic al alianţei şi oprirea extinderii NATO în regiune, relatează DW.

NATO a respins aceste cereri, afirmând că Rusia poate decide cine intră în alianţă şi nici dictează operaţiunile acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.