SUA intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile din Israel

Publicat:

Departamentul american al Apărării intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile fabricate de o companie din Israel care ar urma să fie utilizate în operaţiuni speciale, afirmă surse citate de site-ul InsideDefense.com şi de cotidianul The Jerusalem Post, potrivit mediafax.

Conform surselor citate, Pentagonul vrea să obţină aprobarea Congresului SUA “pentru a achiziţiona imediat”, cu suma de 6,9 milioane de dolari, drone tactice antistructură / antiblindaj fabricate de compania UVision.


Citește și : Margaritis Schinas, desemnat pentru postul de reprezentant al Greciei în Comisia Europeană

Anul trecut, Direcţia pentru Capabilităţi Rapide a Forţelor Navale americane a cerut, conform DefenseNews.com, informaţii despre sisteme “organice pentru atacuri de precizie” care pot acţiona pe distanţe de 40-60 de kilometri, cu posibilitatea de utilizare asupra “ţintelor staţionare, mobile, terestre sau maritime, în toate mediile operaţionale”.

Compania UVision a propus drona de tip Hero-120, cu greutatea de 12,5 kilograme, prezentată ca fiind “ideală pentru misiuni antitanc”.

Drona Hero-120 poate transporta un ogiv de până la 3,5 kilograme şi are o autonomie de zbor de 60 de minute. Aparatul de zbor poate fi lansat de pe platforme reutilizabile terestre, navale sau aeriene şi poate distruge ţinte aflate pe o rază de 40 de kilometri de locul lansării. Dronele se transformă în proiectil, fiind autodestructibile prin atingerea ţintei.

Dronele de tip Hero-120 pot atinge altitudinea de 450 de metri, sunt echipate cu sisteme de navigaţie GPS/INS, cu sisteme electro-optice / infraroşii de recunoaştere şi au viteza maximă de lovire a ţintei de 185 de km/h.

Citește și : Atac cu mașină-capcană în apropiere de sediul poliției din orașul afgan Kandahar

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.