SUA intenționează să desfășoare șase bombardiere cu capacitate nucleară în Australia

Publicat:

Statele Unite intenționează să desfășoare până la șase bombardiere B-52, capabile să poarte arme nucleare, în nordul Australiei. Acest lucru este relevat de o anchetă a canalului ABC, care detaliază că aceste avioane vor fi dislocate la baza armatei australiene din Tindal, situată la aproximativ 300 de kilometri sud de Darwin, capitala Teritoriului de Nord, transmite 20 MINUTOS, potrivit RADOR.

Desfășurarea acestor bombardiere are loc într-un moment de creștere a tensiunii în Pacific între China și Statele Unite din cauza suveranității insulei Taiwan, pe care Beijingul intenționează să o anexeze, așa cum a amintit însuși președintele Xi Jinping la recentul Congres al Partidului Comunist chinez.


Citeşte şi: PERICOL pentru Terra! Un asteroid de mari dimensiuni se apropie de Pământ – Black News

Baza australiană din Tindal se află la aproximativ 4.500 de kilometri de China, o distanță care se încadrează în raza de acțiune a bombardierelor cu rază lungă de acțiune B-52 care au ajuns să stabilească recorduri pentru raza de zbor. Adică, B-52-urile americane ar putea decola de la Tindal, să lanseze un atac pe teritoriul chinez și să se întoarcă la bază fără să realimenteze.

Potrivit documentelor dezvăluite de ABC, Forţele Aeriene Australiene RAAF (Royal Australian Air Force) extind facilitățile acelei baze militare de la Tindal pentru a găzdui bombardiere americane, care vor aloca un buget de 14,4 milioane de dolari pentru întreținerea echipei respective.

Citeşte şi: AIEA începe inspecţiile în Ucraina – Black News

Becca Wasser, analist la Centrul pentru Noua Securitate Americană, un think tank cu sediul la Washington, spune că desfășurarea acestor B-52 este un avertisment pentru China: “A avea bombardiere care pot ajunge și potențial să atace China continentală poate fi foarte important pentru a trimite un semnal către Beijing că oricare dintre acțiunile sale asupra Taiwanului ar putea avea consecințe mai ample”.

De la guvernul australian s-au limitat la evidențierea colaborării cu SUA în chestiuni militare, fără a confirma desfășurarea bombardierelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.