SUA: Un judecător federal revocă libertatea condiţionată acordată lui Paul Manafort

Publicat:

Un judecător federal american a revocat vineri libertatea condiţionată acordată fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, o decizie care îl va obliga pe acesta să-şi petreacă în închisoare perioada rămasă până la proces, transmit Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Judecătoarea Amy Berman a luat această decizie după ce echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează presupusele legături dintre Rusia şi campania prezidenţială a lui Donald Trump, i-a acuzat pe Manafort şi pe unul din asociaţii săi că au încercat să influenţeze doi martori în acest caz.


Citește și : SUA: Trump impune tarife vamale de 25% pentru importuri chineze în valoare de 50 de miliarde de dolari

Mueller a afirmat că Manafort a încercat să contacteze, telefonic şi printr-un serviciu de mesagerie criptată, martorii, încălcând astfel termenii eliberării sale condiţionate. Procurorul special a cerut revocarea acesteia.

”Nu pot închide ochii la aceste acuzaţii. Aţi trădat încrederea care v-a fost acordată acum şase luni’, a argumentat judecătoarea Berman decizia luată.

De când a fost inculpat, în octombrie, Paul Manafort a rămas în arest la domiciliu, fiind obligat să poarte un dispozitiv electronic de monitorizare.

Procesul său este programat să înceapă în septembrie.

Paul Manafort urmează să compară în iulie într-un alt proces, în Virginia, pentru acuzaţii de spălare de bani, fraudă fiscală şi bancară şi lobby ilegal. Manafort neagă toate acuzaţiile care i se aduc.

Citește și : Buchiniştii din Paris vor să fie incluşi în patrimoniul UNESCO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.