SUA limitează expulzările de imigranţi ilegali

Publicat:

Imigranţii instalaţi în SUA fără documente legale nu vor mai putea fi expulzaţi dacă nu reprezintă o ameninţare la securitatea ţării, potrivit noilor directive ale serviciului de imigraţie american, anunţate joi, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceste măsuri, care limitează efectiv riscul expulzării pentru milioane de persoane, se vor aplica celor sosiţi pe teritoriul american înainte de 1 noiembrie 2020.


Citeşte şi: Paşaportul devine OBLIGATORIU pentru a intra în UK – Black News

“Faptul că un individ este un străin în situaţie de expulzare nu trebuie să fie singura bază” pentru a aplica procedura, apreciază ministrul american pentru Securitatea Internă (DHS), Alejandro Mayorkas, într-un document adresat serviciilor sale.

Se estimează că peste 11 milioane de imigranţi fără acte legale trăiesc în SUA şi “nu avem resurse pentru a reţine şi proceda la expulzarea fiecăruia” dintre ei, explică el.

Majoritatea dintre ei “contribuie de ani la societate, există oameni care au fost în prima linie în lupta împotriva COVID-19, animă congregaţii religioase, ne învaţă copiii, sunt angajaţi în lucrări agricole istovitoare”, afirmă Mayorkas.

Noile reguli ale DHS, care vor fi puse în aplicare din 29 noiembrie, acordă prioritate expulzării străinilor ce reprezintă o “ameninţare pentru securitatea naţională”, cum ar fi cei suspectaţi de activităţi teroriste sau de spionaj, ori a celor care prezintă o “ameninţare pentru securitatea publică”, fiindcă au comis crime sau infracţiuni grave.

Pentru aceştia din urmă, autorităţile vor trebuie cu toate acestea să ia în considerare anumite elemente, cum ar fi vârsta, durata prezenţei lor pe teritoriul american sau impactul expulzării lor asupra familiei lor.

Noile reguli intervin în timp ce guvernul american se confruntă de mai multe luni cu un aflux de migranţi care traversează ilegal frontiera SUA cu Mexic. Peste 1,3 milioane de persoane au fost reţinute din ianuarie.

Citeşte şi: Coreea de Nord a testat o rachetă antiaeriană – Black News

Peste 30.000 de migranţi, majoritatea haitieni, şi-au găsit refugiu în septembrie sub un pod în mica localitate Del Rio din Texas. Aproximativ 2.000 de persoane au fost deportate cu avionul în Haiti, o decizie criticată de Partidul Democrat.

În schimb, opoziţia republicană îl acuză pe preşedintele Joe Biden de încurajarea migraţiei ilegale prin relaxarea politicilor predecesorului său Donald Trump în domeniu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.