X

SUA au luat o decizie cu privire la viitorul prezenţei militare în Siria şi o vor anunţa ‘în curând’

Administraţia americană a luat o decizie cu privire la viitorul prezenţei militare a SUA în Siria şi o va anunţa ‘în curând’, a declarat miercuri directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii, Dan Coats, citat de AFP, conform agerpres.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat în repetate rânduri în ultimele zile dorinţa de a-i retrage rapid pe cei aproximativ 2.000 de militari americani, care au fost detaşaţi în Siria pentru a combate gruparea jihadistă Statul Islamic.

Citește și : Șeful diplomaţiei nord-coreene se va întâlni cu omologul său rus pe 10 aprilie (Kremlin)

‘Va exista o declaraţie în curând despre decizia care a fost luată’, a explicat Dan Coats, la o zi după o reuniune la Casa Albă în acest dosar. ‘Toată lumea’ a fost prezentă şi ‘am avut o discuţie importantă’, a adăugat el.

Cu toate acestea, el nu a precizat nici conţinutul deciziei, nici data exactă a viitorului său anunţ.

‘Am repurtat succes în mare măsură în faţa Statului Islamic’, dar ‘este timpul să ne întoarcem acasă. Şi ne gândim foarte serios la asta’, a declarat Donald Trump marţi. ‘Vreau să aduc trupele noastre acasă’, a insistat el, promiţând să ia o decizie ‘cât de repede posibil’ în coordonare cu aliaţii SUA.

În acelaşi timp, totuşi, responsabili de dosarul sirian din cadrul guvernului american au pledat pentru o prezenţă mai durabilă în Siria, atât timp cât ‘stabilizarea’ sa nu se va încheia.

Citește și : Aflux fără precedent de migranţi în Turcia dinspre Iran

Tags: americaniCasa AlbaDan CoatsDonald TrumpmilitarisiriaSUA
Categorii: Știrile zilei