X

SUA şi Marea Britanie vor da dovadă de ‘forţă şi unitate’ în fața Rusiei, anunță May

SUA şi Marea Britanie au convenit să dea dovadă de ‘forţă şi unitate’ în dialogul lor cu Rusia, a anunţat vineri premierul britanic Theresa May, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele american Donald Trump, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

”Am căzut de acord că este important să dialogăm cu Rusia într-o poziţie de forţă şi unitate”, a spus May în conferinţa de presă organizată la reşedinţa de vară a prim-miniştrilor britanici, situată la Chequers, la 70 km nord-vest de Londra.

Citește și : Iranul îşi va retrage imediat ”consilierii militari” din Siria şi din Irak , dacă aceste două ţări i-o vor cere (Ali Akbar Velayati)

”Timp de generaţii, înaintaşii noştri s-au reunit în această reşedinţă superbă pentru a consolida o punte care este ca nicio alta. Relaţia dintre cele două naţiuni ale noastre este indispensabilă datorită libertăţii, justiţiei şi păcii”, a subliniat prim-ministrul britanic.

Şefa executivului britanic i-a mulţumit preşedintelui pentru sprijinul oferit Londrei în cazul folosirii unui agent toxic la Salisbury.

La rândul său, Donald Trump a afirmat că a dat dovadă de ‘mai multă fermitate decât oricine cu privire la Rusia’, el susţinându-şi astfel decizia de se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pe 16 iulie la Helsinki.

”Am fost mult mai fermi decât oricine cu privire la Rusia. Acestea fiind zise, dacă noi putem dezvolta o relaţie (cu Vladimir Putin) ar fi fantastic”, a continuat liderul de la Casa Albă.

În legătură cu apropiata întâlnire cu liderul rus, Donald Trump a afirmat că va aborda subiectele Siria şi Ucraina.

Citește și : Trump : Relațiile cu Regatul Unit sunt ”foarte, foarte puternice”

În opinia sa, cea mai mare problemă a lumii actuale este proliferarea nucleară, subliniind că ar fi ‘un lucru foarte special dacă s-ar putea face ceva pentru a reduce armamentul nuclear’.

Liderul american s-a referit şi la anexarea Crimeei de către Rusia, eveniment petrecut în timpul mandatului preşedintelui american Barack Obama. ”Putin nu ar fi făcut acest lucru dacă aş fi fost eu preşedinte atunci”, a accentuat Trump.

Tags: Donald Trumplondramarea britanierusiaSUATheresa May
Categorii: Diaspora