SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

Publicat:

SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, spune principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci. Întrebat despre cel mai pesimist scenariu, conform căruia în octombrie vor fi 4.000 decese, Fauci a spus că majoritatea ar putea aparține celor nevaccinați, informează mediafax.

Duminică, Anthony Fauci a spus, la CNN, că SUA „merg într-o direcție greșită”, deoarece numărul cazurilor COVID-19 continuă să crească, în special în rândul americanilor nevaccinați.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

„Creșterea infecțiilor se constată printre cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară nevaccinată cu schema completă, avem o problemă”, a spus Fauci, întrebat despre cel mai pesimist scenariu conform căruia în octombrie vor fi 4.000 decese zilnice.

Fauci a adăugat că majoritatea acestor decese ar putea veni din rândul celor nevaccinați: „Am mai spus că este, într-adevăr, o pandemie în rândul celor nevaccinați”.

Avertismentul de la Fauci vine în timp ce varianta periculoasă Delta a COVID-19 străbate SUA. Oficialii din sănătăte i-au avertizat pe americani să rămână vigilenți în prevenirea răspândirii bolii.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

Fiecare stat din SUA a raportat mai multe cazuri Covid-19 în săptămâna care se încheia vineri față de săptămâna anterioară, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Justin Lessler , un epidemiolog de la Universitatea din Carolina de Nord, declara că scenariul cel mai pesimist pentru SUA arată aproximativ 240.0000 de persoane infectate în octombrie 4.000 de decese zilnice, ceea ce s-ar apropia de datele din iarna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa Regele Frederik al X-lea al Danemarcei a declarat că Groenlanda...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.