SUA: Michael Flynn își va afla marți sentința finală în cadrul anchetei procurorului special Mueller

Publicat:

Un judecător de la Washington va decide marți dacă Michael Flynn trebuie condamnat la închisoare pentru că a oferit informații false Biroului Federal pentru Investigații (FBI), în cadrul anchetei privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, relatează site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

Judecătorul Emmet Sullivan își va comunica sentința la ora locală 11.00 (1600 GMT).


Procurorul special Robert Mueller, care conduce investigația privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale din 2016, i-a sugerat judecătorului Sullivan că Flynn nu ar trebui închis, deoarece a oferit “informații substanțiale” în cadrul anchetei.

Citește și : Un nepot al lui Fethullah Gulen a fost condamnat la ani grei de închisoare în Turcia

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 pentru că a mințit Biroul Federal de Investigații în privința conversațiilor avute cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus la Washington de la acel moment.

Oferirea unor informații false FBI-ului poate fi pedepsită cu o sentință de maximum cinci ani de închisoare. Potrivit înțelegerii făcute, acesta este eligibil pentru o sentință între zero și șase luni de închisoare.

Avocații lui Michael Flynn au cerut tribunalului să îi acorde acestuia eliberare condiționată, cu condiții de supraveghere minime și 200 de ore în folosul comunității.

Criticii lui Mueller susțin că FBI i-a întins o capcană lui Michael Flynn, care a îndeplinit funcția de consilier prezidențial pentru doar 24 de zile.

Până la momentul actual, Flynn este singurul membru din cadrul Administrației Trump care să pledeze vinovat pentru o infracțiune nedescoperită în timpul anchetei conduse de Mueller.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Citește și : Trump îi urează numai de bine fostului său consilier, Michael Flynn

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Donald Trump, preşedintele SUA, este suspectat că i-a cerut în februarie 2017 directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi.

Michael Flynn a fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, dar a fost demis în februarie 2017 după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre întâlnirile cu Serghei Kisliak, ambasadorul Rusiei în SUA în perioada iulie 2008 – iulie 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament Parlamentul găzduiește, în aceste zile, o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la...

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.