SUA : Mike Pompeo dorește să obţină “fără întârziere desfiinţarea programului nuclear nord-coreean”

Publicat:

Noul şef al diplomaţiei SUA, Mike Pompeo, s-a angajat miercuri să obţină “fără întârziere desfiinţarea programului nord-coreean de arme de distrugere în masă”, apreciind că Statele Unite se află în faţa unei “şanse fără precedent de a schimba cursul istoriei”, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

“Ne aflăm abia la începutul acestui efort şi rezultatul este încă incert”, a spus fostul director al CIA în cadrul ceremoniei de învestire în fruntea Departamentului de Stat, desfăşurată în prezenţa preşedintelui Donald Trump şi a vicepreşedintelui Mike Pence.


Citește și : Irak : 64 de persoane au fost ucise și 121 rănite în violenţe şi atacuri teroriste în aprilie (UNAMI)

El a dat însă asigurări că “un lucru e sigur: actuala administraţie nu va repeta greşelile trecutului”. “Avem ochii larg deschişi”, a subliniat Pompeo.

În calitate de director al CIA, Mike Pompeo s-a deplasat în secret la Phenian acum circa o lună, pentru a-l întâlni pe liderul nord-coreean Kim Jong Un. Donald Trump urmează la rândul său să-l întâlnească pe Kim Jong Un până la începutul lui iunie, la o dată şi într-un loc ce vor fi anunţate cel mai probabil în zilele care vin, în cadrul unui summit considerat unul “istoric” şi consacrat “denuclearizării” Coreei de Nord.

Noul secretar de stat american a reiterat miercuri angajamentul Washingtonului faţă de “desfiinţarea permanentă, verificabilă, ireversibilă şi fără întârziere a programului de arme de distrugere în masă al Coreei de Nord”, insistând că SUA se află “în faţa unei şanse fără precedent de a schimba cursul istoriei în Peninsula Coreeană”.

Citește și : Spania : Organizaţia separatistă bască ETA şi-a dizolvat toate structurile

Mike Pompeo a depus jurământul oficial ca secretar de stat săptămâna trecută, în faţa unui judecător al Curţii Supreme, iar ceremonia de miercuri a fost o formalitate care i-a permis preşedintelui Trump să-şi demonstreze deplinul sprijin faţă de noul său şef al diplomaţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.