SUA: Mueller critică modul în care procurorul general a prezentat concluziile investigaţiei sale

Publicat:

Procurorul special Robert Mueller i-a trimis o scrisoare procurorului general din SUA, William Barr, în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de felul în care a prezentat concluziile investigaţiei sale privind posibile legături între echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016, informează The Guardian, potrivit News.ro .

Washington Post, New York Times şi NBC au informat marţi că Mueller a redactat scrisoarea la sfârşitul lui martie după ce Barr a redactat un rezumat de patru pagini privind investigaţia lui Mueller.


Citește și : Maduro neagă zvonurile că ar fi plănuit să fugă în Cuba

Mueller a scris că Barr „nu a prezentat contextul, natura şi substanţa” concluziilor sale, conform unei părţi din scrisoare publicate de Washington Post.

„Există o confuzie publică privind elemente esenţiale ale rezultatelor investigaţiei noastre. Acest lucru poate submina scopul principal pentru care Departamentul Justiţiei l-a numit pe procurorul special: acela de a asigura încrederea publicului în rezultatele investigaţiei”, se arată în scrisoarea lui Mueller.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller a refuzat să comenteze privind aceste informaţii.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei, Kerri Kupec, a declarat că Barr l-a sunat pe Mueller după ce a primit scrisoarea şi că cei doi au avut o discuţie „cordială şi profesionistă”.

„Procurorul Special a subliniat că nu a existat nimic fals sau manipulator în rezumatul de pe 24 martie a Procurorului General. Însă el şi-a exprimat frustrarea privind lipsa unui context dar şi cu privire la felul în care presa a prezentat analiza Procurorului Special”, a declarat Kupec.

Kupec a informat că Mueller şi Barr au luat în considerare apoi dacă mai mult context ar ajuta situaţia şi dacă acesta ar putea fi publicat, însă procurorul general a decis că nu ar fi util.

După această conversaţie, a notat ea, Barr a trimis o nouă scrisoare Congresului în care preciza că prima sa analiză nu se dorea a fi un rezumat al raportului lui Mueller.

Citește și : Mogherini: UE îndeamnă la ‘cea mai mare reţinere’ în Venezuela

În voluminosul său raport, fructul a 22 de luni de anchetă fără precedent, Robert Mueller confirmă existenţa a ”numeroase legături” între Rusia şi membri ai campaniei lui Donald Trump, însă apreciază că nu are vreo probă a vreunei complicităţi.

În raportul Mueller se apreciază însă că ”statul rus s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016 în mod sistematic”, mai întâi prin intermediul unei campanii pe reţele de socializare care l-a favorizat pe Donald Trump, iar apoi prin piratarea e-mailurilor Partidului Democrat ale unui apropiat al lui Hillary Clinton.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.