SUA şi NATO îşi reafirmă angajamentul faţă de Afganistan

Publicat:

Ministrul apărării al SUA, Jim Mattis, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflaţi miercuri într-o vizită la Kabul, şi-au reafirmat ‘angajamentul’ faţă de Afganistan, pentru ca insurgenţii talibani să fie privaţi de orice bază sau refugiu în această ţară, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Noi suntem ‘băieţii buni'”, a declarat Mattis în faţa presei, în prima sa vizită în Afganistan după anunţul din luna august referitor la întărirea prezenţei militare americane.


Vizita sa a fost marcată de un tir de cel puţin şase rachete care au vizat partea militară a aeroportului din Kabul, precum şi un cartier rezidenţial adiacent, a precizat Ministerul afgan de Interne. ‘Cinci civili au fost răniţi, printre care o femeie’, a cărei stare este gravă, a indicat ministerul, purtătorul de cuvânt Najib Danish anunţând că ‘trei atacatori au fost arestaţi’.

Citeşte şi: 11 ruşi au fost arestaţi în Spania pentru SPĂLARE de BANI prin intermediul unui club de fotbal

Operaţiunea a fost revendicată de talibani, potrivit cărora tirul ‘a vizat avionul’ în care se afla Jim Mattis.

Conform ‘noii strategii’ anunţate de preşedintele Donald Trump, 3.000 de militari americani li se vor alătura celor 11.000 prezenţi acum în Afganistan.

Aceşti militari suplimentari, dintre care unii se află deja pe drum, ‘ne vor da un avantaj serios în tot ceea ce talibanii vor putea încerca împotriva forţelor afgane’, a declarat Mattis în faţa preşedintelui Ashraf Ghani.

Citeşte şi: Interpolul recunoaşte statalitatea Palestinei. ‘Este acum ŢARĂ membră’

La rândul său, secretarul general al NATO a aminitit că ’15 state membre ale Alianţei şi-au dat deja acordul pentru trimiterea de trupe suplimentare’.

SUA au solicitat NATO suplimentarea efectivelor actuale, cifrate la 5.000 de militari, ale operaţiunii Resolute Support.

La mijlocul lunii septembrie, şefii de Stat Major ai celor 29 de ţări membre ale Alianţei ‘au recunoscut necesitatea de a răspunde’ acestei cereri, acordându-şi însă termen până în octombrie pentru anunţarea deciziei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.