X

SUA nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord

Statele Unite au declarat miercuri că nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord şi şi-au reînnoit apelul la dialog după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a denunţat propunerile americanilor de a purta discuţii drept “o faţadă”, informează joi AFP, potrivit agerpres.

“Politica noastră vizează o abordare graduală şi practică pentru o diplomaţie serioasă şi durabilă cu Coreea de Nord”, a asigurat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, care a reiterat faptul că Statele Unite sunt gata să se întâlnească cu oficiali nord-coreeni.

Citeşte şi: 100 de morţi într-o revoltă din închisoare! Preşedintele ţării declară ‘situaţie excepţională’ – Black News

“Statele Unite sunt pregătite să se întâlnească cu oficiali nord-coreeni fără condiţii prealabile. Sperăm că Phenianul va răspunde pozitiv ofertei noastre”, a adăugat el.

Joi, cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun a informat că liderul Kim Jong Un a respins o ofertă de dialog din partea SUA, pe care a calificat-o drept “o faţadă pentru a-şi acoperi înşelăciunile şi actele ostile”.

Citeşte şi: Polonia cumpără mai multe elicoptere americane – Black News

“După instalarea noii administraţii americane, ameninţarea militară a SUA şi politicile sale ostile la adresa noastră nu s-au schimbat deloc, ele au devenit mai înşelătoare”, a declarat liderul nord-coreean în cadrul unui lung discurs pronunţat în faţa Adunării supreme a poporului, parlamentul de la Phenian.

Tags: Coreea de NordKim Jong UnPhenianSUA
Categorii: Știrile zilei