SUA nu au prezentat până acum Rusiei nicio dovadă reală privind presupusa ei ingerinţă în alegerile americane (Riabkov)

Publicat:

SUA nu au prezentat până acum Rusiei nicio dovadă reală a presupusei sale ingerinţe în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a declarat miercuri ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov în marja conferinţei internaţionale ‘Raisina Dialogue’, care se desfăşoară la New Delhi, informează agenţia de presă oficială rusă TASS, scrie agerpres.

‘Înţeleg că mulţi în Statele Unite cred cu tărie că Rusia a făcut ceva rău în ceea ce priveşte influenţarea alegerilor, cum ar fi atacuri cibernetice etc. Am solicitat în repetate rânduri atât actualei administraţii americane, cât şi fostei administraţii Barack Obama să discutăm într-un mod pragmatic această chestiune printr-o interacţiune interdepartamentală care să se ocupe de adresele IP, persoane fizice, organizaţii’, a afirmat Riabkov, adăugând că la această propunere a Moscovei ‘răspunsul a fost unul negativ, iar în unele cazuri nu a existat niciun răspuns’.


Citește și : China întăreşte cenzura pe internet

În condiţiile unei lipse de încredere între Federaţia Rusă şi Statele Unite, Moscova nu poate accepta ca reale astfel de acuzaţii din partea Washingtonului, inclusiv cele care au apărut în cursul anchetei desfăşurate de procurorul special Robert Muller, a menţionat ministrul rus adjunct de externe. ‘În toţi aceşti ani, nu am văzut ceea ce ar confirma declaraţiile oficialilor americani care acuză Rusia de ingerinţă’, a adăugat înaltul responsabil diplomatic rus.

La mijlocul lunii februarie 2018, SUA au inculpat în absenţă 13 cetăţeni ruşi şi trei organizaţii pentru tentativa de amestec în procesele politice americane şi în alegerile prezidenţiale din 2016. Rechizitoriul, numărând 37 de pagini, a fost pregătit de echipa procurorului special Robert Muller, notează TASS.

Printre cei acuzaţi de conspiraţie împotriva SUA figurează 12 angajaţi ai Agenţiei de cercetare pe internet. Conform actului de acuzare, această agenţie a fost implicată din 2014 în operaţiuni de interferenţă în alegerile americane şi în procesele politice din SUA.

Citește și : Migranţii blocaţi în Mediterana au debarcat în Malta, după un acord între opt state UE

Între altele, aceste acuzaţii l-au vizat şi pe omul de afaceri rus Evgheni Prigojin, un apropiat al preşedintelui rus şi considerat patronul ‘armatei de troli’ a lui Putin, aşa cum a fost numită în presa occidentală Agenţia de cercetare pe internet. Moscova neagă vehement orice fel de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA şi cere dovezi concludente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front Locuitorii din capitala rusă Moscova care se înregistrează pentru a lupta în Ucraina...

Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea, România. Au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă

Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea, România. Au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă Autorităţile române au emis, în noaptea de...

Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”

Un rus pregătea acţiuni de "destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice" Un rus suspectat de "organizarea de evenimente care ar putea duce la o destabilizare în...

WhatsApp: O noutate pentru mesajele vocale ajunge și pe Android

WhatsApp: O noutate pentru mesajele vocale ajunge și pe Android Transcrierea automată a mesajelor vocale în text este testată de un grup de utilizatori Android...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.