X

SUA nu-și doresc o intervenție militară în Venezuela

Diplomatul american James Story (foto), emisar al Administrației de la Washington în Venezuela, a declarat în cadrul unui interviu acordat unei publicații din Venezuela că Statele Unite nu își doresc o intervenție militară în această țară, potrivit Reuters, după cum transmite și mediafax.

Statele Unite au decis anul acesta să îl recunoască pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei. În aceste condiții, Washingtonul a deschis miercuri, în Columbia, o reprezentanță diplomatică ce are rolul de a reprezenta interesele Statelor Unite pe lângă „Administrația Guaido”. James Story este însărcinatul cu afaceri al acestei reprezentanțe diplomatice.

Citește și: Dorian a lovit cu o forță catastrofală Bamahas! NICIODATĂ nu s-a mai întâmplat așa ceva – VIDEO

„Ceea ce ne dorim nu este o intervenție a comunității internaționale, ci mai degrabă o rezolvare pașnică, politică și democratică a crizei, bazată pe Constituția Venezuelei”, a spus Story în cadrul interviului.

Întrebat ce le-ar răspunde venezuelenilor care fac apel la o intervenție militară în această țară, Story a declarat că deja a existat o asemenea intervenție în Venezuela, realizată de aliații lui Nicolas Maduro.

„În această țară sunt militari ruși… și știm că sunt și foarte mulți militari cubanezi. De ce? Pentru că aceștia vor ca Maduro să rămână”, a spus acesta.

Citește și: Clădire prăbușită ‘ca un castel de cărți’! 15 oameni au murit!

Aliații lui Juan Guaido și reprezentanți ai Administrației Maduro au început un dialog mediat de Norvegia pentru a încerca să găsească o soluție pentru criza din Venezuela. Delegația lui Maduro și-a suspendat participarea la negocieri în august, ca urmare a unor noi sancțiuni impuse de Statele Unite.

În cadrul unui interviu difuzat sâmbătă, Maduro a declarat că Guvernul de la Caracas a intrat din nou în legătură cu autoritățile norvegiene și cu opoziția din Venezuela. El a anunțat că foarte curând vor exista „vești bune cu privire la acest dialog”, dar nu a dat informații concrete în legătură cu o eventuală reluare a discuțiilor.

Tags: caracasJames StoryJuan GuaidoNicolas MaduroSUAVenezuela
Categorii: Știrile zilei