SUA nu susţin o eventuală ofensivă turcă în nordul Siriei (Pentagon)

Publicat:

SUA nu susţin ofensiva pe care Turcia intenţionează să o desfăşoare în nordul Siriei şi armata americană nu o va sprijini în vreun fel, a anunţat luni Pentagonul, potrivit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

”Departamentul Apărării i-a spus clar Turciei – aşa cum a făcut şi preşedintele – că nu susţinem o operaţiune turcă în nordul Siriei. Forţele armate ale SUA nu vor sprijini şi nu vor fi implicate în nicio asemenea operaţiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.


Citește și : Justiţia americană autorizează acesul la declaraţiile de venit ale lui Trump

Un comunicat al Departamentului Apărării precizează că şeful Pentagonului, Mark Esper, l-a avertizat pe omologul său turc în legătură cu ”riscurile pentru Turcia” dacă aceasta ar recurge la o acţiune unilaterală în Siria.

Pe de altă parte, un demnitar american a precizat luni că SUA nu vor retrage decât un număr mic de soldaţi care sunt desfăşuraţi în Siria la frontiera turcă.

”În afară de asta, poziţia noastră militară nu s-a schimbat în nord-estul Siriei”, a adăugat el.

Duminică, Casa Albă a anunţat retragerea trupelor americane din regiunile siriene unde se află miliţiile kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), considerate de Ankara grupare teroristă.

Pe 5 octombrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat ameninţarea cu lansarea unei operaţiuni ”la sol şi în aer” în Siria contra miliţiilor kurde YPG.

Citește și : Justiţia scoţiană respinge un recurs contra lui Boris Johnson

El afirmase marţi că Turcia îşi va pierde răbdarea faţă de SUA în legătură cu crearea unei ”zone de securitate” în nord-estul Siriei, prevăzută în conformitate cu un acord convenit de Washington şi Ankara în luna august.

Şeful statului turc turc a ameninţat în mai multe rânduri cu lansarea unei ofensive transfrontaliere. El speră că va putea folosi ”zona de securitate” din nordul Siriei pentru a putea repatria aproximativ 2 milioane de refugiaţi sirieni aflaţi în prezent în Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut Violența asupra copiilor este un fenomen care capătă proporţii alarmante în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.