SUA oferă 10 milioane de dolari pentru informații financiare despre Hamas

Publicat:

SUA oferă 10 milioane de dolari pentru informații financiare despre Hamas

SUA oferă până la 10 milioane de dolari pentru informații despre cinci finanțatori Hamas. De asemenea, americanii caută informații care ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale grupului militant palestinian, a anunțat vineri Departamentul de Stat, potrivit Reuters.

Cei cinci finanțatori sunt Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah și Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah, care au fost desemnați anterior teroriști globali de către SUA, a spus departamentul prin intermediul unui comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

Primul finanțator, cunoscut sub numele de Hamza, are sediul în Sudan, a gestionat numeroase companii din portofoliul de investiții al Hamas și a fost implicat în transferul a aproape 20 de milioane de dolari către Hamas, a spus departamentul. El este legat de președintele sudanez Omar Bashir și de grupuri islamiste care subminează stabilitatea în Sudan, potrivit Departamentului de Stat.

Trei dintre agenții Hamas citați – Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb și Walid Mohammed Mustafa Jadallah fac parte din rețeaua de investiții a grupului în Turcia, a mai spus departamentul.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Nasrallah are legături strânse cu entități iraniene și a fost implicat în transferul a zeci de milioane de dolari către Hamas, inclusiv aripa sa militară, a transmis agenția.

Recompensele vor fi oferite pentru informații despre orice sursă de venit pentru Hamas, donatori importanți, instituții financiare care facilitează tranzacțiile pentru Hamas, companii-paravan și scheme criminale de care beneficiază organizația, a precizat Departamentul de Stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.