SUA organizează, luni, o reuniune privind Afganistanul

Publicat:

O conferinţă video va reuni luni miniştrii de externe din mai multe ţări pentru a discuta următoarele etape în Afganistan, a anunţat Departamentul de Stat al SUA, în contextul în care operaţiunile de evacuare intră în ultimele lor zile la Kabul, notează AFP, potrivit agerpres.   

“Participanţii vor discuta despre o abordare aliniată pentru zilele şi săptămânile viitoare”, a precizat duminică Departamentul de Stat într-un comunicat.


Citește și : Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei cu o viteză a vântului de 240 km/h

Washingtonul va organiza această întâlnire între “parteneri-cheie”, în ajunul zilei în care armata americană trebuie să părăsească Afganistanul după 20 de ani de război şi la peste două săptămâni după preluarea puterii de către talibani.

Discuţiile vor reuni reprezentanţi din Franţa, Canada, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, Turcia, Qatar, Uniunea Europeană şi NATO.

Comunicatul a mai precizat că secretarul de stat american, Antony Blinken, va vorbi după reuniune pentru a face un bilanţ al recentelor acţiuni ale SUA în Afganistan.

Reuniunea va avea loc la o zi după ce Statele Unite au anunţat distrugerea unui autovehicul încărcat cu explozivi într-o lovitură aeriană la Kabul, la câteva ore după ce preşedintele american, Joe Biden, a avertizat despre un posibil nou atentat.

Joi, un atac terorist în vecinătatea aeroportului capitalei afgane a ucis peste o sută de persoane, printre care 13 soldaţi americani.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Membrii ai grupării Stat Islamic au vizat o zonă din afara aeroportului din Kabul unde Statele Unite examinau cererile de viză ale afganilor, americanilor şi altor cetăţeni străini care căutau să părăsească ţara.

Aproximativ 114.000 de persoane au fost evacuate din Afganistan de la 15 august.

Luni, la ONU, va avea loc, de asemenea, o reuniune a membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate cu privire la situaţia din Afganistan, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.