X

SUA: Procurorii i-au acordat imunitate directorului financiar al Trump Organization în ancheta privindu-l pe Cohen

Procurorii federali americani i-au acordat imunitate directorului financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, într-o anchetă vizându-l pe fostul avocat al preşedintelui Donald Trump, Michael Cohen, potrivit cotidianului Wall Street Journal (WSJ) de vineri, preluat de Reuters şi dpa, scrie agerpres.

Allen Weisselberg, care lucrează pentru Trump de mai multe decenii, a depus mărturie despre Cohen în faţa unui mare juriu federal în acest an, scrie WSJ.

Citește și : Angela Merkel va efectua săptămâna viitoare un turneu în trei ţări din Africa de Vest

Michael Cohen, care a aranjat plăţile prin care a fost cumpărată tăcerea a cel puţin două femei ce ar fi avut relaţii sexuale cu Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, a pledat vinovat marţi pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale şi la alte capete de acuzare. Cohen a declarat că a acţionat din ordinul lui Trump.

Potrivit presei americane, doi directori ai American Media Inc, care editează National Enquirer, tabloidul despre care se spune că a fost implicat în aceste plăţi, au primit de asemenea imunitate.

Citește și : Vladimir Putin asigură republicile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia de sprijinul rusesc

Tags: Allen WeisselberganchetaavocatDonald TrumpimunitateMichael CohenprocuroriTrump Organization
Categorii: Știrile zilei