SUA resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Publicat:

Casa Albă a respins miercuri apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea cele de-a treia doze (de consolidarea) a vaccinurilor anti-COVID-19, afirmând că Statele Unite nu trebuie să aleagă între a le administra cetăţenilor săi sau a le dona ţărilor sărace, informează AFP, potrivit agerpres.

“Este o alternativă falsă”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, solicitarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).


Citește și : Minskul spune că vameşii lituanieni îi bat pe migranţii care ies din Belarus

“Credem că putem face ambele” şi “nu trebuie să alegem” între a administra americanilor doza de consolidare a vaccinului, care nu este încă prevăzută oficial, şi a acorda ajutor ţărilor sărace.

Psaki a reamintit că Statele Unite au distribuit deja peste o sută de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 ţărilor mai puţin privilegiate, ceea ce, potrivit Washingtonului, depăşeşte donaţiile tuturor celorlalte ţări ale lumii împreună.

Statele Unite nu au luat încă o decizie cu privire la administrarea dozelor de rapel.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru doi iranieni cu dublă cetăţenie

Germania şi Israelul au anunţat deja campanii pentru a treia doză, pentru vaccinurile care necesită două doze, în special în cazul persoanelor în vârstă.

OMS a făcut apel miercuri ca moratoriul să dureze “cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie” în încercarea de a soluţiona inegalităţile dintre ţările bogate şi cele sărace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori Snapchat este acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori, expunându-i la...

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles şi fiica Prinţului Andrew, aşteaptă al doilea copil. Prinţesa şi soţul ei...

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.