X

SUA salută eforturile Libanului și Israelului de delimitare a frontierei maritime

SUA au salutat vineri eforturile Libanului și Israelului care încearcă să ajungă la o decizie privind frontierele maritime și au declarat că își mențin angajamentul de a facilita negocierile în curs de desfășurare care vor contribui la determinarea resurselor de petrol și gaze, potrivit Reuters, informează mediafax.

Administrația Biden consideră că un acord ar putea „aduce o mai mare stabilitate, securitate și prosperitate atât pentru Liban și Israel, cât și pentru regiune, și crede că o rezolvare este posibilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Citește și : Viktor Orban consideră o ‘greşeală’ sancţiunile UE contra Rusiei

Libanul și Israelul sunt blocate în negocieri mediate de SUA pentru a delimita o graniță maritimă comună care ar ajuta la stabilirea resurselor de petrol și gaze care aparțin fiecărei țări.

Disputa cu privire la granița lor a obstrucționat explorarea energetică în unele părți din estul Mediteranei și riscă să exacerbeze tensiunile dintre cei doi inamici.

Un mediator american s-a întâlnit cu negociatorii israelieni luna trecută, după ce Libanul a înaintat o propunere. citiți mai departe

La începutul acestei săptămâni, șeful puternicei grupări armate Hezbollah a avertizat însă că „nimeni” nu va avea voie să opereze în câmpurile maritime de petrol și gaze dacă Libanului îi vor fi interzise „drepturile” de a extrage din zonele din largul coastelor sale.

„Progresul către o rezoluție poate fi atins doar prin negocieri între părți”, a declarat Price.

Citește și : Iranul asigură Ucraina că nu intenţionează să vândă drone Rusiei

Tags: HezbollahisraelLibanNed PriceSUA
Categorii: Sinteze