X

SUA sancţionează o ‘reţea’ care viza încălcarea embargoului american asupra petrolului venezuelean

SUA au impus marţi sancţiuni împotriva a trei persoane, 14 entităţi şi şase nave acuzate de legături cu “o reţea” care viza încălcarea embargoului american asupra petrolului venezuelean, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Regimul ilegitim” al lui Nicolas Maduro, pe care Washingtonul nu îl mai recunoaşte ca preşedinte al ţării sud-americane, “continuă să utilizeze Petroleos de Venezuela SA (PdVSA) ca principal canal de corupţie pentru a exploata şi a obţine profit de pe urma resurselor naturale venezuelene”, a anunţat Departamentul Trezoreriei într-un comunicat.

Citește și : Eurodeputaţii cer transparenţă totală pentru contractele şi distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Instituţia a anunţat măsuri financiare punitive împotriva unor “noi organizatori şi mijlocitori legaţi de reţeaua cu sediul în Mexic” deja sancţionată în iunie pentru vânzare ilegală de petrol venezuelean.

“Cei care facilitează tentativele regimului lui Maduro de a ocoli sancţiunile SUA contribuie la corupţia care afectează Venezuela”, a avertizat secretarul american al Trezoreriei, Steven T. Mnuchin.

Citește și : Aproape 1000 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus în utimele 24 de ore

Este vorba probabil despre ultimele sancţiuni ale administraţiei Trump împotriva Venezuelei, în ajunul încheierii mandatului preşedintelui republican care şi-a intensificat tot timpul presiunile, printre care şi un strict embargo petrolier, pentru a-l înlătura pe Nicolas Maduro de la putere.

Printre entităţile vizate se află în special societăţile Elemento Ltd, cu sediul în Malta, şi Swissoil Trading SA, cu sediul la Geneva, precum şi mai mulţi intermediari, printre care italianul Alessandro Bazzoni, Francisco Javier D’Agostino Casado, care are dublă cetăţenie spaniolă şi venezueleană, şi elveţianul Philipp Paul Vartan Apikian.

Tags: coruptieNicolas MaduroPDVSAsanctiuniSUAwashington
Categorii: Știrile zilei