X

SUA: Senatul adoptă o lege privind cheltuielile bugetare pe termen scurt pentru a preveni un blocaj

Senatul SUA a adoptat o lege privind cheltuielile bugetare pe termen scurt pentru a evita blocarea activităţii serviciilor guvernamentale chiar înainte de Crăciun, informează miercuri media americane, preluate de dpa, scrie Agerpres.

Votul face ca serviciile şi agenţiile guvernului să fie finanţate până la 8 februarie, dar amână până la anul o dispută între preşedintele Donald Trump şi democraţi privind finanţarea unui zid la frontiera cu Mexicul.

Citește și : Ucraina nu se lasă intimidată: Va trimite din nou nave militare în Marea Azov

Donald Trump a declarat în cursul acestei luni că ar fi “mândru să închidă guvernul pentru securitatea frontierei” şi a insistat că o finanţare de 5 miliarde de dolari pentru zid va fi inclusă în lege, o solicitare respinsă de democraţi.

Miercuri, colegii săi republicani au dat şi ei o lovitură ambiţiilor sale, votând alături de democraţi în Senat în favoarea măsurii care să amâne blocajul. Camera Reprezentanţilor ar urma să se pronunţe joi asupra legii.

Finanţarea pentru autorităţile federale s-ar fi epuizat în caz contrar vineri, potrivit dpa.

Citește și : ONU condamnă încălcările ‘sistematice, generalizate şi flagrante’ ale drepturilor omului în Coreea de Nord

Găsirea banilor pentru mult trâmbiţatul zid de la frontieră al lui Trump se va confrunta acum cu obstacole semnificative, întrucât democraţii se pregătesc să preia controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în ianuarie, după alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Tags: CraciundemocratiDonald TrumpfrontierasenatSUA
Categorii: Știrile zilei