SUA şi aliaţii lor urmăresc ‘îndeaproape’ noul centru comun ruso-belarus de antrenament militar (general american)

Publicat:

Principalul comandant al forţelor terestre ale SUA din Europa a afirmat joi la Vilnius că Statele Unite şi Lituania vor conlucra pentru a menţine pacea pe continent “indiferent cine, unde, ce desfăşoară”, după ce Belarus şi Rusia au organizat manevre militare şi au înfiinţat un centru de antrenament, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Comandantul Forţelor Terestre ale Armatei SUA dislocate în Europa, general-locotenent Christopher G. Cavoli, a asigurat totodată, întrebat de presă, că Statele Unite şi aliaţii lor urmăresc “îndeaproape” centrul comun ruso-belarus de antrenament militar.


Citește și : UE spune că riscurile pentru libertatea presei persistă în Polonia

Generalul american a discutat în capitala lituaniană despre securitatea în regiune, cu generalul Valdemaras Rupsys din ţara-gazdă.

Exerciţiile Zapad-2021 au avut loc între 10 şi 16 septembrie în poligoane din vestul Rusiei şi al Republicii Belarus, inclusiv în situri apropiate de graniţele Uniunii Europene, iar proximitatea lor a stârnit nelinişte în rândul unor vecini ca Lituania, Polonia şi Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat că aceste manevre au fost îndreptate împotriva vreunei puteri străine, adăugând că logica organizării lor ţine de intensificarea activităţii NATO în preajma graniţelor Rusiei şi aliaţilor ei.

Generalul Cavoli a insistat joi că SUA împreună cu aliaţii lor “urmăresc îndeaproape”, în cadrul monitorizării generale a poziţionării forţelor în Europa şi la periferiile ei, şi noul centrul de pregătire creat de Rusia şi Belarus.

“Ţinem lucrurile sub observaţie şi ne asigurăm că, indiferent ce s-ar întâmpla, cine, ce şi unde ar poziţiona, putem produce descurajare şi menţinerea păcii în Europa”, a spus el.

Citește și : Acuzat de tentativă de VIOL, un indian este obligat acum să spele şi să calce rufele tuturor femeilor din satul său

Generalul lituanian a afirmat la rândul său că a discutat cu responsabilul american despre “acţiuni comune în cazul unei crize sau al unui război”. El a adăugat că generalul Cavoli i-a dat asigurări că SUA şi Lituania vor acţiona împreună “în faţa unei ameninţări”.

SUA desfăşoară prin rotaţie în Lituania trupe şi echipamente, inclusiv tancuri Abrams, de la sfârşitul lui 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.