X

SUA şi Columbia anunță lansarea unui nou plan comun de combatere a traficului de droguri

SUA şi Columbia au anunţat luni lansarea unui nou plan comun de combatere a traficului de droguri, prin intermediul investiţiilor în regiunile afectate de violenţă, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut la palatul prezidenţial din Bogota, la finalul unei întâlniri între preşedintele columbian Ivan Duque şi Robert O’Brien, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump.

Citește și : Lukaşenko, dispus să-şi transfere prerogativele după adoptarea unei noi Constituţii în cadrul unui referendum

SUA ”vor sprijini toate eforturile Columbiei (…) pentru a garanta securitatea în ţară, pentru a combate organizaţiile infracţionale, dintre care unele sunt transnaţionale şi, făcând acest lucru, vom ajuta la crearea condiţiilor pentru creştere economică” în cele două ţări, a explicat Robert O´Brien într-o declaraţie comună.

La rândul său, Ivan Duque a subliniat că guvernul american a înţeles ”nu doar importanţa continuării luptei eficiente contra traficului de droguri şi terorismului”, dar şi importanţa ”combinării acestor eforturi cu investiţii de calitate în locurile atinse de violenţă”.

Iniţiativa a fost prezentată ca un nou capitol al ‘planului Columbia’ de ajutorare a ţării andine de către Washington în combaterea traficului de droguri.

În cadrul acestui acord, SUA au transferat Columbiei peste 7 miliarde de dolari în perioada 2000-2016.

Columbia este principalul producător mondial de cocaină, iar SUA sunt prima ţară consumatoare.

Citește și : Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august

Tags: columbiadroguriIvan DuqueRobert O’BrienSUAviolenta
Categorii: Știrile zilei