SUA şi Japonia îşi consolidează alianţa: ‘Vom răspunde oricărui atac!’

Publicat:

Şeful Statului Major Interarme american a insistat vineri asupra solidităţii alianţei cu Japonia, declarând că Statele Unite sunt gata să apere arhipelagul în cazul unui atac, într-o referire la Coreea de Nord. 

Generalul Joe Dunford, în vizită la Tokyo la sfârşitul unui turneu în Asia, s-a întâlnit cu omologul său japonez, Katsutoshi Kawano, înainte de o întâlnire cu prim-ministrul Shinzo Abe.


Vizita intervine după provocările militare ale Phenianului, care a ameninţat că va lansa rachete asupra insulei americane Guam din Pacific, trecând peste arhipelagul nipon, notează AFP, conform agerpres.

“Cred că am vrut să fim clar înţeleşi de Coreea de Nord şi de restul regiunii că un atac asupra unuia dintre noi echivalează cu un atac împotriva noastră”, a declarat Joe Dunford. “Şi acest lucru este foarte, foarte important în contextul descurajării nucleare”.

Citeşte şi: US Navy îşi PEDEPSEŞTE militarii pentru coliziunea distrugătorului USS Fitzgerald

Cel mai înalt grad militar al armatei SUA a reiterat “angajamentul ferm” al Statelor Unite pentru securitatea aliatului lor japonez, deja reafirmată cu o zi înainte de noul ambasador la Tokyo, Bill Hagerty, precum şi la reuniunea 2+2 de la Washington între miniştrii de externe şi ai apărării celor două ţări.

Joi, Hagerty a declarat de asemenea că doreşte “o mai mare implicare a Japoniei şi o mai mare responsabilitate şi autoritate a Japoniei”.

“Apreciem faptul că preşedintele Donald Trump a spus clar că toate opţiunile sunt pe masă pentru a proteja alianţa”, a răspuns la rândul său Shinzo Abe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli 'top secret' Aproape o treime din cheltuielile propuse de guvernul rus nu sunt publice -...

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.