SUA şi Mexic pun la bătaie 10 miliarde de dolari pentru prevenirea migraţiei din America Centrală

Publicat:

SUA şi Mexic au anunţat crearea unui program de dezvoltare, cu o finanţare de 10 miliarde de dolari, pentru Mexic şi America Centrală în scopul prevenirii migraţiei ilegale din regiune, transmite dpa, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat emis marţi de Departamentul de Stat, angajamentul SUA va fi de 5,8 miliarde de dolari din fonduri publice şi private, pentru a sprijini reforme instituţionale, dezvoltarea şi creşterea economică în Guatemala, Honduras şi El Salvador.


Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

Alte 4,8 miliarde de dolari vor fi alocate pentru investiţii în sudul Mexicului, a declarat ministrul de externe al acestei ţări, Marcelo Ebrard.

‘În ianuarie 2019, vom forma o comisie comună şi vom avea o întâlnire la nivel de cabinet pentru a ne alinia strategiile. Totodată, vom găzdui în comun un summit al sectorului de business privat la începutul lui 2019’, a menţionat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, subliniind că programul de dezvoltare va fi unul ‘fără precedent’ în regiune.

Citește și : Tensiuni la ONU pe tema bugetului anual

SUA şi Mexic îşi propun ‘o abordare holistică şi coordonată pentru a preveni migraţia ilegală’, mai arată diplomaţia americană.

În fiecare an, sute de mii de central-americani încearcă să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite, din cauza sărăciei şi a violenţelor din ţările lor. Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va tăia ajutorul pentru statele din America Centrală care nu reuşesc să împiedice migraţia cetăţenilor lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles şi fiica Prinţului Andrew, aşteaptă al doilea copil. Prinţesa şi soţul ei...

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.