SUA şi Regatul Unit adoptă noi sancţiuni împotriva unor finanţatori ai Hamas

Publicat:

SUA şi Regatul Unit adoptă noi sancţiuni împotriva unor finanţatori ai Hamas

Regatul Unit şi SUA au anunţat luni noi sancţiuni împotriva a cinci persoane şi unei entităţi-cheie în finanţarea organizaţiilor palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic, informează AFP.

Aceste sancţiuni coordonate “trimit un mesaj clar organizaţiei Hamas: Regatul Unit şi partenerii săi sunt hotărâţi să garanteze că cei care finanţează activităţile teroriste nu se pot ascunde nicăieri”, a declarat şeful diplomaţiei britanice David Cameron, citat într-un comunicat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

“Pentru a ajunge la un armistiţiu durabil în Gaza, Hamas nu mai poate fi la putere şi nici să ameninţe Israelul. Perturbând reţelele financiare care susţin operaţiunile Hamas, în special din Iran, aceste sancţiuni sprijină acest obiectiv crucial”, a mai afirmat David Cameron.

Printre personalităţile vizate se numără Zuheir Shamlakh, finanţator-cheie al Hamas începând din 2019, care a determinat mişcarea islamistă palestiniană să utilizeze criptomonede.

Shamlakh “a utilizat monede digitale şi sisteme de transfer de bani informale pentru a trimite sume importante mişcării Hamas dinspre Iran, înainte de tragicele atentate din 7 octombrie”, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe britanic.

Aceste cinci persoane sunt deja supuse unei îngheţări a activelor lor în Regatul Unit şi SUA şi unui “embargo ţintit asupra armelor”. Ele sunt de asemenea vizate de o interdicţie de şedere în aceste ţări.

Aceasta este a treia serie de sancţiuni britanice şi americane după atacul fără precedent lansat de Hamas pe 7 octombrie pe teritoriul israelian, atac în care au fost ucise peste 1.140 de persoane, majoritatea civili.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

Israelul a jurat că va anihila Hamas, care a preluat puterea în Fâşia Gaza în 2007. Operaţiunile sale militare au făcut 25.295 de morţi, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Uniunea Europeană, care consideră de asemenea Hamas drept organizaţie teroristă, a anunţat vineri noi sancţiuni împotriva a şase persoane acuzate de finanţare a mişcării Hamas, deja vizate, unele dintre ele, de Regatul Unit şi de SUA în noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset OpenAI, susţinută de Microsoft, a achiziţionat startupul de căutare şi analiză de baze de date...

În satul Cigîrleni a fost organizată o nouă ediţie a festivalului “La vatra plăcintelor”

În satul Cigîrleni a fost organizată o nouă ediţie a festivalului "La vatra plăcintelor" Un miros îmbietor de plăcinte şi alte bucate tradiţionale s-a lăsat...

Sute de pompieri din Grecia se luptă cu incendiile de vegetaţie amplificate de vântul puternic

Sute de pompieri din Grecia se luptă cu incendiile de vegetaţie amplificate de vântul puternic Sute de pompieri s-au luptat sâmbătă pentru a opri incendiile...

UE se pregăteşte de o nouă extindere, dar trebuie să-şi reformeze modul de funcţionare (media)

UE se pregăteşte de o nouă extindere, dar trebuie să-şi reformeze modul de funcţionare (media) Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare cu Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.