X

SUA şi Turcia asigură misiuni de poliţie aeriană deasupra Islandei şi Poloniei

Avioane de vânătoare din SUA şi Turcia efectuează în această săptămână misiuni de poliţie aeriană deasupra Islandei şi Poloniei, indică un comunicat difuzat miercuri pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice, preluat de agerpres.

”Le mulţumim aliaţilor noştri SUA şi Turcia pentru contribuţia la misiunile NATO de poliţie aeriană. Activitatea de poliţie aeriană ne ajută să menţinem sigur spaţiul nostru, non-stop. Acesta este un exemplu clar al solidarităţii în acţiune a Alianţei, ce arată că NATO are capabilităţi şi hotărârea de a proteja toţi aliaţii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Citeşte şi: Explozie puternică în portul Dubai! O navă cargo a luat foc – VIDEO – Black News

Patru avioane americane F-15 au aterizat miercuri la baza aeriană Keflavik din Islanda. Avioanele sunt pregătite pentru a interveni în orice moment pentru a proteja spaţiul aerian islandez.

Marţi, patru avioane F-16 din Forţele aeriene turce au sosit la baza aeriană Malbork din Polonia, unde vor asigura apărarea spaţiului aerian alături de Forţele aeriene poloneze. Avioanele şi cei 80 de membri ai personalului de sprijin vor rămâne în Polonia până la jumătatea lunii septembrie.

Citeşte şi: Patru mercenari din comandoul care l-a ucis pe preşedintele haitian au fost ucişi! Alţi doi au fost arestaţi – Black News

În 2020, avioane militare aliate au fost ridicate de la sol în Europa de peste 400 de ori pentru a intercepta aeronave – majoritatea din Rusia – care s-au apropiat de spaţiul aerian al NATO. 

Tags: baza aeriană KeflavikIslandaNATOOana LungescuPoloniaSUAturcia
Categorii: Diaspora